Astăzi am ales să prepar tăiței chinezești folosind fideaua de la Goldegg. Deoarece textura lor le permite să fie atât fierți cât și prăjiți.

paste-carbonara-cu-taitei

Ingrediente

  • 160-200 g TĂIȚEI DE CASĂ GOLDEGG 5 în 1
  • 120 g guanciale
  • 2 linguri generoase de parmezan
  • Sare
  • Piper negru
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 2 ouă întregi
  • 1 gălbenuș
  • Parmezan ras

Mod de preparare

1. Prepararea tăițeilor

  • Punem la fiert apa cu câte o linguriță de sare pentru fiecare litru. În momentul în care apa fierbe, se adaugă tăițeii. Se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. Guanciale

  • Guanciale se taie felii groșuțe și apoi în cubulețe măricele. Se vor prăji în tigaie și trebuie să aibă o anumită dimensiune pentru a nu se topi de tot. Dacă le tăiați foarte subțiri, nu va mai rămâne mai nimic din guanciale pentru că este foarte gras și grăsimea va ieși la prăjire.

3. Sosul

  • Într-o tigaie mai încăpătoare (cu pereți mai înalți) se pun 1-2 linguri de ulei de măsline. De la acesta, sosul va deveni mai cremos, mai catifelat. Se adaugă cubulețele și se prăjesc la foc mediu circa 4-5 minute.
  • Spargem ouăle întregi și gălbenușul. Amestecăm ouăle ușor cu un tel sau cu furculița. Se adaugă parmezanul ras și piperul.
  • Se scot tăițeii și se adaugă imediat în tigaia cu șunca prăjită, care încă este pe foc. Se stinge focul și se amestecă bine cu clești speciali. Tăițeii NU se spală, ci se pun direct din oala în care au fiert! Păstrați 1 ceașcă bună din apa în care au fiert pastele pentru că avem nevoie de ea mai târziu!
  • Tigaia nu se mai pune înapoi pe foc! Ouăle bătute cu brânza rasă se toarnă peste pastele din tigaie și se amestecă delicat. Se pot pune și 1-2 polonice din apa fierbinte în care au fiert pastele pentru a obține un sos și mai cremos.