Reteță deosebită pentru a prepara Tăiței lați cu piept de pui și ciuperci, unde se taie 400 g de piept de pui în cuburi. Se toacă 4 căței de usturoi. Se toacă mărunt o legătură de pătrunjel. Apoi se pune 300 g de tagliatelle la fiert. Ciupercile se prepară într-o tigaie până devin rumenite. Apoi se feliază.
Ingrediente
- 400 g piept de pui
- 300 g paste tagliatelle/ tăiței lați GOLDEGG
- 200 gr ciuperci
- 4 căței usturoi
- 400 ml smântână
- 1/2 lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- parmezan ras
- ulei măsline
- piper
- sare
1. Pregătește ingredientele pentru tagliatelle cu piept de pui și ciuperci
Se taie 400 g de piept de pui în cuburi. Se toacă 4 căței de usturoi. Se toacă mărunt o legătură de pătrunjel. Apoi se pune 300 g de tagliatelle la fiert. Ciupercile se prepară într-o tigaie până devin rumenite. Apoi se feliază.
2. Prepară sosul de smântână cu piept de pui
Pune într-o tigaie o lingură de ulei de măsline la încins.Adaugă usturoiul tocat și pieptul de pui. Toarnă zeama de la o jumătate de lămâie. Gătește puiul la foc mediu timp de 20 de minute sau până când capătă o culoare aurie.Adaugă 400 ml smântână și amestecă până când sosul devine cremos. Condimentează cu sare și piper. Amestecă-l la final cu pastele și ciupercile.
Pune sosul deasupra apoi ornează cu parmezan ras și pătrunjel .
Poftă bună!