Reteță deosebită pentru a prepara Tăiței lați cu piept de pui și ciuperci, unde se taie 400 g de piept de pui în cuburi. Se toacă 4 căței de usturoi. Se toacă mărunt o legătură de pătrunjel. Apoi se pune 300 g de tagliatelle la fiert. Ciupercile se prepară într-o tigaie până devin rumenite. Apoi se feliază.

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 300 g paste tagliatelle/ tăiței lați GOLDEGG
  • 200 gr ciuperci
  • 4 căței usturoi
  • 400 ml smântână
  • 1/2 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • parmezan ras
  • ulei măsline
  • piper
  • sare

1. Pregătește ingredientele pentru tagliatelle cu piept de pui și ciuperci

Se taie 400 g de piept de pui în cuburi. Se toacă 4 căței de usturoi. Se toacă mărunt o legătură de pătrunjel. Apoi se pune 300 g de tagliatelle la fiert. Ciupercile se prepară într-o tigaie până devin rumenite. Apoi se feliază.

2. Prepară sosul de smântână cu piept de pui

Pune într-o tigaie o lingură de ulei de măsline la încins.Adaugă usturoiul tocat și pieptul de pui. Toarnă zeama de la o jumătate de lămâie. Gătește puiul la foc mediu timp de 20 de minute sau până când capătă o culoare aurie.Adaugă 400 ml smântână și amestecă până când sosul devine cremos. Condimentează cu sare și piper. Amestecă-l la final cu pastele și ciupercile.

Pune sosul deasupra apoi ornează cu parmezan ras și pătrunjel .
Poftă bună!